Fransk manikyr

publicerat i Smink;

Fransk manikyr är verkligen grejen om man vill ha snygga naglar som ser naturliga men ändå fixade ut. Passar överallt – på anställningsintervjun såväl som på festen. Det bästa av allt är att fransk manikyr är otroligt enkelt att göra hemma. Det håller också väldigt länge eftersom det vita lacket har en ”seg” konsistens som inte tenderar att flagna av på samma sätt som vanliga lack.

Gör fransk manikyr hemma så här:

  • Först och främst behöver du ett ljusrosa eller ljusbeiget nagellack. Ofta har de här lacken ordet fransk manikyr i namnet. Sen behöver du även ett vitt nagellack och ett genomskinligt överlack.
  • Ta först bort gammalt nagellack med en nagellackremover.
  • Fila och forma naglarna innan du börjar så att de har precis den form du vill att de ska ha.
  • Ta bort rester av döda nagelband som sitter högt uppe på nageln (det finns speciell nagelbandsremover) och peta ner nagelbanden. Tvätta händerna och torka dem noga.
  • Måla naglarna med det rosa eller beiga nagellacket och låt torka. Jag tycker att det är lättast att börja måla med vänster hand (om man är högerhänt). Eftersom det är lite svårare att måla med en hand som redan är målad ”jämnar det ut sig” om man gör på detta sätt.
  • Ta nu det vita nagellacket och måla endast den utstickande toppen på nageln. Måla horisontellt. En del tycker att det är lättare om man håller nagellacksborsten still och istället vrider lite på den hand som ska målas. Blir det små omålade prickar så fyll i dem på en gång innan lacket hinner torka.
  • Låt lacken torka helt.
  • Så snart nagellacket är torrt, måla med det genomskinliga lacket över hela nageln. Detta kan man göra lite då och då, kanske varannan dag eller så. Då håller den franska manikyren längre.
För att piffa upp din franska manikyr så kan man ta ett glittigt nagellack antingen istället för det vita eller över det vita.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mikael:

Hej, jag har startat ett modeforum forum.modekampanj.com och skulle behöva lite hjälp från modekunniga personer att få det att rulla. Jag skulle bli väldigt glad ifall du har lust att ta en titt. Självklart kan du skriva om din blogg och ha med den i dina inlägg. En moderator roll finns att hämta för seriösa personer. Tack för att du tar dig tid att kolla på detta

2:a kommentar, skriven , av Mikael:

UPDATE



Hej alla glada modefilurer!, jag har ett modeforum forum.modekampanj.com och skulle behöva lite hjälp från modekunniga och modeintresserade personer att få forumet att växa så att vi alla kan få en bra modeportal där man kan få svar på sina frågor. Jag skulle bli väldigt glad ifall du och andra som läser detta har lust att ta en titt. Självklart kan ni skriva om eran blogg eller hemsida och ha med den i era inlägg. Moderator roller kommer att dyka upp när forumet växer för seriösa och engagerade personer. Om ni gillar att se på youtube så kan ni alltid mobba mig för mitt försök att göra en video http://www.youtube.com/watch?v=1I5dOVSo_AE , musiken är iallafall bra tycker jag. Till sist vill jag bara nämna att vi har en facebook grupp också som finns på adress www.facebook.com/modekampanj. Tack för att ni tar er tid att kolla på detta

3:e kommentar, skriven , av DIANA ÖSTERBERG:

Jag har 4st tävlingar igång!



1. Sexleksak upp till 200kr - http://dianaosterberg.blogg.se/2012/may/tavling-mylovetoysse.html#comment

2. Löshår från rapunzel - http://dianaosterberg.blogg.se/2012/april/tavling-rapunzelofswedense.html#comment

3. presentkort på 200kr från Runns.se & Erikasgarderob.se - http://dianaosterberg.blogg.se/2012/march/tavling-runnsse-erikasgarderobse.html#comment

4. Valfri ziperall! - http://dianaosterberg.blogg.se/2012/may/tavling-ziperallse.html#comment



Lycka till!

4:e kommentar, skriven , av Mikael:

Hej, Modemannen här!

Jag hoppas jag inte stör, men tänkte bara fråga om du har lust att hjälpa till för jag skulle verkligen behöva det! Har du något intresse av ett Modeforum för modekunniga och modeintresserade personer? Moderator / VIP roller finns för seriösa och engagerade personer så klart. Om du vill ha mer läsare som tycker om mode till din blogg så kan du alltid göra ett seriöst inlägg i forumet. Men om du kanske bara gillar att läsa inlägg och inte vill bli medlem så kan du visa ditt stöd genom att klicka på Facebook like knappen i forumet. Tack snälla för att du tar dig tid att kolla på detta / En stor kram från Mikael

Svar: Hej! Det låter jättekul! Ska kika in där och skriva något seriöst :)Tack för du kikat in här!
/ Stor kram tbax från Astrid!
Astrid Topsom

Kommentera inlägget här :